HP ProBook 4520s este un laptop stilat cu ecranul de 15 inch și dotat cu un procesor Intel Core i3 care oferă atât eleganță și cât și o performanță pe seamă.

Construcție și Design

Ca finisaj, HP Probook 4520s arată simplu și are o suprafață semi-rugoasă, foarte plăcută la atingere. Partea superioară este din aluminiu, ceea ce oferă o rigiditate sporită și o aparență plăcută, atât ochilor cât și degetelor. Datorită suprafeței metalice nu se mai văd amprentele degetelor și rezistă mai bine la zgârâiturile de zi cu zi. Culoare maro-gri oferă un stil ˝strong˝ oferă un ˝bussines look˝, aceasta lărgind sfera de utilizare a acestui laptop, atât de utilizatorii ordinari cât și de persoanele reprezentative.

Per ansamblu, construția este calitativă și făcută cu acuratețe. Dacă îndrăptăm privirea la posterior se

observă că componentele interioare sunt acoperite de o singură placă. Poate e bine, poate nu, însă se face

mai greu accesul la compenentele ce se pot upgrade-a (RAM, HDD).

Dispozitive intrare (tastatură și touchpad)

Un aspect important al device-urilor portabile sunt dispozitivele de intrare, adică tastatura și touchpad-ul. De remarcat faptul că la digonala ecranului de 15˝, laptop-ul deține tastatura completă inclusiv numeric keypad. Aceasta este un feature care este prezent la foarte puține laptop-ul cu această diagonală a ecranului. Luând în considerație că aproape toate laptop-urile moderne tind să construiască o tastatură asemănătoare celor de la Apple, tastatura de la HP Probook 4520s arată bine și e plăcută la utilizare. Tastele sunt separate de o distanță mai mare în comparație cu tastaturile tradiționale. Finisajul butonului este foarte plăcut, având o suprafață mată. Apăsarea unei taste este moale și silențioasă. În general, această tastatură este prea bună pentru un laptop de 15˝.

Despre touchpad ca și despre tastatură se pot zice multe lucruri bune. În primul rând, e ceva mai mare ca touchpad-urile de până acum. Nu mai are zone și butoane adiționale ceea ce face utilizarea lui mult mai ușoară și plăcută. El reprezintă o singură arie mare unde se pot face gesturile. Sunt delimitate zonele unde este perceput clik-ul stâng și cel drept, dar în general, touchpad-ul reprezintă un singur buton de click, la fel ca și la macbook-urile de la Apple. În unele cazuri, la utilizarea mai multor degete pe touchpad pot apărea diferite surprize nedorite. Per ansamblu, HP vine cu o nouă generație de touchpad cu mult mai bună decât generațiile precedente.

Ecran și sunet

HP Probook 4520s vine cu un ecran anti-glare (nu reflectă lumina) de 15.6″ cu un ratio de 16:9 și o rezoluție maximă de 1366 x 768. Acest ecran 720p HD oferă utilizatorului senzații plăcută printr-un contrast bun și o intensitate puternică a culorilor.

Unghiurile de vizualizare orizontală sunt destul de impresionante. Imaginea rămâne clară până la un unghu de 75 de grade înclinare a ecranului. Pe verticală însă acest unghi scade la 45 de grade. În multe cazuri a fost de folos suprafața mată a ecranului care nu reflecta lumina din jur spre deosebire de ecranele ordinare lucioase ce pierd din claritate prin reflecția luminii ambientale.

Per total, este un ecran ce-și merită banii, clar, culori aprinse, contrast mare, claritate sporită. În pozele de mai jos este exemplificat vederile din diferite unghiuri.

Boxele laptop-ului nu impresionează foarte mult. Sunt unele ordinare ca și la restul notebook-urilor din această categorie. Volumul sunetului este mediu, suficent pentru o cameră de locuit. Nu oferă posibilitatea de a asculta muzică prea complexă, însă sunt mai mult decât suficiente pentru muzica de zi cu zi , radio sau TV.

Porturi și conexiuni

Ca un laptop pentru small-bussines are toate porturile necesare acestui tip de noteboook, USB, eSATA, HDMI, VGA, LAN etc. Mai jos sunt arătate toate porturile și amplasarea lor.

Frontal: SDHC-card reader, jack-urile audio.


———————————————————————————————————————

Spate: Nici un port.


———————————————————————————————————————

Dreapta: 2 porturi USB, conexiune pentru modem DialUP, unitatea optică (DVD Writer), conexiunea la rețeaua de alimentare.


———————————————————————————————————————

Stânga: Slotul pentru Kensington lock, ieșirea VGA, LAN, ieșirea HDMI-out, eSATA/USB (2 porturi în 1), 1 port USB (comod pentru mouse), slotul ExpressCar/34.

———————————————————————————————————————

Caracteristici și date tehnice

Conform Evomag.ro

Familie procesor: Intel® Core™ i3 Mobile
Model procesor: I3-370M
Viteza procesor(MHz): 2400
Cache procesor(Kb): 3072 Level 3
FSB procesor (MHz): DMI
Chipset MB: Intel HM57 Express
Memorie RAM
Capacitate memorie: 4096 MB
Informatii memorie: 2×2048
Tip memorie: DDR3 1333MHz/PC3-10600
Upgrade Maxim: 4096 MB (2×2048)
Hard Disk Drive/Unitati Optice
Capacitate HDD: 640 GB
Interfata/Tip HDD: SATA
Viteza HDD: 5400 RPM
Unitate optica: DVD Writer (Citeste si Scrie DVD&CD), LightScribe
Video
Diagonala: 15.6″
Rezolutie maxima: 1366×768 (WXGA/16:9)
Tip display: LED
Placa video: Neintegrata
ATI Mobility Radeon HD 530v
Memorie video(MB): 512 dedicata
Camera Web: Da. 2.0 MegaPixeli
Sunet
Audio: Integrata Intel High Definition Audio
Difuzoare: Difuzoare Stereo incorporate
Microfon: 1 Microfon incorporat
Comunicatii
Retea cu Fir: Gigabit Ethernet(10/100/1000Mbs)
Retea Wireless: 802.11b/g/n
Bluetooth: Da
Expansiune/ Conectivitate
DC-in jack: Port DC-in pentru Incarcator
USB (total porturi): 3 x USB
Retea (RJ-45): 1 x Mufa RJ-45 (LAN Ethernet)
Iesire Audio: 1 x Mufa Casti/Boxe
Intrare Audio: 1 x Mufa (Microfon)
VGA (monitor extern): 1 x Conector VGA Monitor Extern
HDMI: 1 x High-Definition Multimedia Interface
ExpressCard: 1 x ExpressCard 34 slot
eSATA: 1 x External SATA
Acumulator
Tehnologie: Lithium-Ion
Numar celule: Baterie 6 cell
Caracteristici Fizice
Dimensiuni(mm): 371.80 x 249.60 x 27.70
Greutate(Kg): 2.39
Culoare: Argintiu
Software
Sistem operare: Linux
Diverse
Geanta: Geanta inclusa


20 Comentarii la “HP ProBook 4520s (i3) Review”

  1. Alt reviewer spune:

    Teste? Autonomie? Bundle? Cititorul va şti exact acelaşi lucru dacă citeşte specificaţiile. Procesorul oferă eleganţă şi performanţă pe măsură (pe măsura eleganţei? )? =)) Mai bine te străduiai să copiezi (p)reviewul de la altă sursă:) Baftă la următorul!

    Răspunde
  2. tiai luat laptop nou?
    ca nu inteleg sensul acestui review… pozele facute de tine ? :D

    de fapt… ce tea motivat sa scrii review ista ?

    Răspunde
  3. @Alt reviewer: din specificații nu afli toate aceastea.
    @andrei: ei da. trebuia să scriu

    Răspunde
  4. mr_Andrew spune:

    Descris destul de bine!!! Bravo. Ca detionator a unui astfel de laptop(doar ca are CPU Core i5) apreciez intentia ta. Si as vrea sa mentionez ca sunt multumit de alegerea care am facut-o.

    Răspunde
  5. @mr_Andrew: ăsta e model cu core i3

    Răspunde
  6. Tipa un fel de ”analiza expertului”. Normal, normal.. :)

    Răspunde
  7. veaceslav spune:

    am ceva similar doar cu 17′ foarte multumit de el !

    Răspunde
  8. Mi-am luat un laptop ca acesta azi. Trebuie lasat la incarcat pt formatarea bateriei mai multe ore?

    Răspunde
  9. @Cast: Nu contează cîte ore. Bateria e Li-On. PLus la asta el automat se oprește de încărcat când bateria e plină. Eu orium mereu îl țin în priză.

    Răspunde
  10. Am avut de a face cu două notebookuri de tipul acesta şi pot să spun că la unul în prima lună după cumpărare sa dus ecranul, iar la al doilea peste o jumate de an. Bine ca încă erau pe garanţie şi lea schimbat cei de le service centru

    Răspunde
  11. Am si eu un astfel de laptop, fata de echiparea standard ca sa ii zic asa am mai pus inca 2 GB de RAM, in schim de cateva saptamani observ ca incalzeste coolerul ala non stop, nici nu se mai opreste, cred ca ma duc la garantie sa-mi schimbe un pic pasta de pe procesor..

    In rest sunt extrem de multumit de el, de laptop :) )

    Răspunde
  12. Am acest laptop, din Iunie 2011, ceva mai performant, cu 4GB RAM o plăcuţă Samsung 667Mhz, Intel core I3-M380 2,53GHz – cu 2,93Ghz prin HyperThreading, și placă video AMD Radeon HD 6370M – 1GB dedicată pe 64biti. Nu e ea de gaming, dar nu știu, ori e prea bun laptopul ori îl întrețin eu prea bine căci joc absolut toate jocurile din 2011 la maximum de setări și nu am pic de lag. Jocurile gen Assassin’s Creed Revelations, NFS – The Run, Battlefield 3, Call of duty MW3, World of Tanks nu au probleme. Doar NFS the Run îl face să turuiască la aerisire. Am dat pe el 2200lei de la Oktal și am primit și un mouse wireless bestial care merge de la 30-50m(I-am facut testul credeți-mă). Ce pot să mai zic…design-ul este frumos, culoarea, gri-argintiu îl face să pară foarte stilat, suprafața este foarte plăcută la atingere… tastele de asemenea, foarte silențioase, doar bateria lasă de dorit, nu mă prea ține mai mult de 1 oră jumătate. Eh nu contează…Mă rog, dacă vreți un laptop care să satisfacă nevoile de zi cu zi, gen Muzică, o Zuma, un Solitaire, un chat… vi-l recomand cu mare drag pe aceste.
    O seară bună tuturor!

    Răspunde
  13. Ungureanu Costin spune:

    Salut
    Am si eu un astfel de laptop… rog pe cei care se pricep sa imi spuna si mie cum se desface capacul pentru curatare si alte chestii…eu nu i-am gasit suruburile inca :|
    …si daca se ajunge usor la sistemul de ventilatie
    Multumesc.

    Răspunde
  14. Stared fashionable prepare:
    http://guadalupe.forum.telrock.net

    Răspunde
  15. Please sent all ads and promo information by E-mail:reklama_mk@mail.ru

    Răspunde
  16. terrorist attack

    [url=http://www.master-kingdom.org/]

    terrorist attackseungri

    Răspunde
  17. Затевать строить собственный семейство нуждаться правильно, следовательно мы рассмотрим варианты и технологии такого строительства

    Răspunde

Trackbacks/Pingbacks

  1. HP ProBook 4520s (i3) Review - Ziarul toateBlogurile.ro - [...] HP ProBook 4520s (i3) Review Wed Nov 03, 2010 9:52 am HP ProBook 4520s este un laptop stilat ...

Lasă un răspuns