Dacă tot veni vorba de iPad 2 și restul tabletelor de ultimă modă… Acum 3 zile, Apple a anunțat noua versiune de iPad care vine cu câteva noutăți, și anume: 2 camere, CPU Dual Core de 1Ghz, design nou, smart covers, HDMI Out. Cumva, toți se așteaptă ca cea mai populară tabletă (iPad) să intre în război la specificații tehnice cu alte tablete din această categorie (cum ar fi Motorola Xoom, Blackberry Playbook și altele). Aud pe mulți spunând că uite Motorola Xoom e mai bun că uite are așa și așa mai mult, că uite are Android 3.0 care e rupător, că nuștiu ce. Dar uite nimeni nu atinge un alt punct de vedere, și anume cât este de user friendly un anumit device. Noii producători pe piața de tablete tot se luptă între ei cu capacitatea memoriei RAM, procesor, megapixeli la cameră etc etc. Toți așteaptă același lucru de la Apple, însă, aceasta din urmă se orientează spre ușurința în utilizare a produselor lor. Chiar și pe video de promovare a tabletei iPad se observă că și un simplu copil o poate utiliza. Ca să nu zic doar teorie, chiar un caz real. I-am dat iPhone-ul meu (3GS) mătușei mele de vreo 50 de ani, care nu le are deloc cu tehnica, să văd dacă se descurcă. După vreo 2 minute, deja știa cum să sune, să scrie mesaje, cum să pornească o aplicație, cum să o închidă, cum să scrie cu diacritice, cum lucreaza spellcheck. Același lucru am încercat cu Android. Tot mătușei, i-am dat un HTC cu Android, să știți că idee nu avea unde să apese. Chiar eu, care activez în domeiul IT, îmi vine greu să găsesc sătari, sau diferite funcționalități la Android. Da, o fi tari ele, eu plusurile lor, dar la user friendly – ul de la Apple încă nu au ajuns, și sunt departe.

Mulți producători de tablete, tind spre faptul ca o tabletă să fie cât mai asemănătoare cu un calculator, să poată cât mai multe, să nuștiu ce, să nuștiu ce. Dece ar trebui să facă o tabletă lucrul unui calculator? De aia e tabletă să o ai cu tine mereu, să faci lucrurile de zi cu zi cu drag și ușurință. Parcă auddegrabă cum o să apară Eclipse, Visual Studio sau alte medii de dezvoltare pentru tablete. Cui trebuie asta? Dece să nu faci o tabletă ușoară, subțire, plăcută la palpare? Chiar și cu camerele astea la tablete (sau chiar la telefoane) cu zecile de megapixeli. Dece aș avea nevoie la o tabletă sau telefon cameră de 10 megapixeli, că dor nu scot la imprimpare imagini A1? Mai bine să fie una de 2MP dar cu un senzor grafic performant care să scoată o imagine calitativă. De menționat faptul că cu câți mai mulți pixeli cu atât mai mare dimensiune la imagine.

Filmulețele menționate mai sus:

Mulți aud care stringă în glas: Apple sucks, iPhone sucks etc etc. Dar, pe din dos îți cer iPhone-ul să se joace la el, sau cel mai rău că unii strigă așa cu toate că nici nu au pus mâna vreodată pe un astfel de produs. Știu, mulți acum îmi vor sări în cap, la fel cu replici alde ˝sucks˝și nuștiu ce. Ăsta e punctul meu de vedere …

P.S. Asta am pățito și eu pe pielea mea. Acu 2 ani la fel ziceam că iPhone sucks, cu toate că nu pusesem mâna pe el. Acum, după ce am văzut ce înseamnă producție Apple, știu care este adevărul.


Lasă un răspuns