Am tot umblat azi să fac rost de un Micro-SIM pentru date la iPad. În urma vizitării centrelor celor 3 mari operatori din România am rămas foarte dezamăgit de serviciile prestate. Deci:

Orange – ca să fac rost la ei de o cartelă Micro-SIM trebuie să cumpăr un număr nou (cu SIM obișnuit) la 4 euro apoi să dau 7 euro ca să mi-o înlocuiască cu Micro-SIM. Deci 11 euro un Micro-SIM. banal, nu?

Cosmote – ăștia în genere rup. Ca să-ți dea un Micro-SIM trebuie să procuri de la iei iPhone 4 cu abonament sau unul din abonamentele pentru iPhone la preț de 19-50 euro / lună. Aici și mai big fail. Păcat, au cele mai bune oferte la internet mobil.

Vodafone – mereu îi evitam dar am greșit. Am fost și am luat liber un număr nou la 4 euro (inclus în credit) direct cu Micro-SIM. Foarte frumos și simplu. Un big + pentru Vodafone. Respect.

Ofertele de internet mobil la Vodafone și Orange sunt la fel cu excepția că Orange are mai multe. Acuma să vedem acoperirea 3G și viteza la Vodafone că la Orange lasă de dorit. Are semnal prost chiar și în cele mai populate locuri.


6 Comentarii la “Micro-SIM și operatorii din România”

 1. Și acum… cine ți-a spus să alegi Vodafone?

  Răspunde
 2. Just buy a SIM and cut it :)

  Răspunde
 3. @Eugen: Dacă serios, chiar datorită ție am trecut pe la Vodafone. Big Thx!

  Răspunde
 4. sim cutter ori foarfece ftw! :) ))

  da’ dacă serios, da, deacord… sucks tare atiudinea asta a operatorilor…

  apropo, am auzit că vara trecută Moldcell-u tăia manual și total gratuit cu sim cutter chinez cartelele SIM pt clienți ))) și asta e o soluție, decât nimic ;]

  Răspunde
 5. Asta pe bune e reclama mascata de blog or something… Hai sa iti spun eu experienta adevarata cu vodafone. Cumpar ipad de la iphone store, si mi se baga pe gat acest micro card, cu valoare initiala de 21 de euro. Card pe care l-am folosit cam o saptamana pentru ca apoi am plecat din tara. Acu’ m-am gandit si eu ca roaming, treburi etc, asa ca in Wells mi-am cumparat un al micro sim. Revin in tara si surpriza – nu mai pot utiliza micro simul, pentru ca indiferent ce pagina accesez ma trimite in pagina de autentificare a micro simului. Incerc sa il autentific, insa nu primesc niciun sms cu codul de autentificare, asa ca trec pe wi-fi, verific mailul si intra-adevar gasesc un mail. Fara insa cod de autentificare. Sun la *555, adca mI dau 40 de centi, si de-acolo incepe sarbacana paselor “va fac legatura la cartele” ” va fac legatura la dep tehnic” “va fac legatura in dep internet”. In sfarsit, dup aproape de 20 de minute de povestit si repovestit problema, se gaseste cineva sa imi spuna, impertinet as completa, ca nu am verificat bine mailul, asa ca ma apuc si i-l citesc de la cap la coada ca sa se lamureasca ca nu am primit niciun fel de cod de activare. Asa ca mi se activeaza caela din centrala…. Si surpriza…. Mi se spune ca am contul 0. De ce ? Pai pentru ca nu ati ales nicio extraoptiune si pt ca fiecare 100 mega costa 2 euro. Este interesant cum in magazin nu mi s-a spus treaba asta, desi cardul a fost inclus in pretul ipad, iar cererea de autentificare a cardului a venit doar in momentul in care a fost consumat tot ceditul initial, pe NIMIC ! Este inutil sa va spun ca microsimul din Anglia avea deja 4G inclusi, ca nu a fost nevoie de niciun fel de autentificare sau ca perioada de valabilitate este de 3 luni. Si era vorba de un card de 30 de lire, adica vreo 150 de lei. Va rog sa imi spuneti cine in romania iti ofera 4g de trafic cu 150 de lei, micro card cu tot cu numar si 3 luni de valabilitate a creditului. Senzatia mea este ca aceste companii din romanica ne-au luat de prosti, si cel mai probabil ca ne meritam soarta daca nu stim sa facem scandal. In tot cazul comportamentul celor de la vodafobe este execrabil, iar dorinta lor nu este sa te aiba de client ci sa te prosteasca

  Răspunde
 6. MdGalati spune:

  Merge sa revin la sim dupa ce am avut microsim?

  Răspunde

Lasă un răspuns