Sunt într-o dilemă și nu știu cum mai bine să procedez. Deci scopul mei final e să am un storage pentru backup a datelor importante (eventual tot OS-ul). Am două variante:

1. Să iau un HDD extern de 2 TB și acolo să păstrez datele.

2. Să iau un SSD de 128GB pe care să-l montez în locul la HDD de 500GB pe care îl am în Macbook. Iar HDD-ul din Mabook îl bag într-un case și îl folosesc ca HDD extern pentru backup.

Prima variantă ajunge cam la 200 EU.

A doua variantă cam la 250 EU, SSD+case extern.

Ce părere aveți? Cum să procedez mai bine?


17 Comentarii la “HDD sau SSD?”

  1. eu mi-as luat HDD de 2Tb. acum am HDD de 160 Gb la laptop si HDD de 320 Gb extern.

    cel extern imi ajunge insa acest de la laptop e aproape plin. permanent trebuie sa am grija sa sterg cate ceva ca sa am spatiu.

    Răspunde
  2. @Dan: HDD și SDD îs două lucruri diferite. Nu vorba în capacitate aici.

    Răspunde
  3. “2. Să iau un SSD de 128GB pe care să-l montez în locul la HDD de 500GB pe care îl am în Macbook. Iar HDD-ul din Macbook îl bag într-un case și îl folosesc ca HDD extern pentru backup.” – eu as merge pe varinta asta! 50 EU în plus însă vei avea un storage bun și SSD pe care OS-ul va zbura :) !

    Răspunde
  4. fără îndoială varianta cu SSD e mai bună :)

    Răspunde
  5. SSD pentru OS si aplicatzii, HDD pentru Back-up

    Răspunde
  6. varianta 2

    Răspunde
  7. SSD ;)

    Răspunde
  8. Daca iti instalezi sistemul de operare pe SSD, performantele vor fi vizibile, eu te-as sfatui sa pui SSD-ul in Macbook :) Si sa il tii curat doar cu aplicatiile pe care le folosesti, restul balariilor sa le pui pe cel de 500

    Răspunde
  9. El_Magnifico_Hou spune:

    Sunt de acord cu RoGeek…cu ssd-ul vei avea performante vizibile.in functie de dorintele si posibilitatile tale poti folosi hardul de 500 asa cum ai spus sau iti poti cumpara un hard extern mai mare si pe cel de 500 sa-l vinzi. eu unul as ramane la varianta cu ssd-ul.se va misca mult mai bine.bafta in alegerea ta!

    Răspunde
  10. SSD pentru backup ” v samii raz”

    Răspunde
  11. SSD pentru comp si HDD pentru backup

    Răspunde
  12. Andrei spune:

    Salut,

    Am citit cele cateva comentarii si am cateva observatii:
    -scopul final era sa ai spatiu de back-up, nu? Actualmente ai 500 GB si mai ai nevoie..Iti iei un SSD de 128GB, deci vei avea 628 GB. Naspa, 628>500 GB, dar nu cu mult. Iti iei 2TB, 500+2000=2500 GB ;)
    -daca puneai problema ca ai avea nevoie de un upgrade atunci intelegeam.Castigi performanta si renunti la capacitate de stocare (care dupa parerea mea te va ajuta sa-ti faci ordine si sa vezi ce e cu adevarat “important”, deoarece daca nu stii asta 2TB sau 10 TB nu-ti vor ajunge in veci).

    Spor in alegere si invata sa si pui problema corect :)

    Răspunde
  13. Random Alien spune:

    HDD – stocarea e pe termen lung si datale sunt mai bine protejate pe hdd. In ssd stocarea este pe incarcaturi electrice deci orice varf de tensiune sau incaractura statica puternica poate sa iti corupa datele

    Răspunde
  14. Mi-as lua si eu SSD, e mult mai bun !

    Răspunde
  15. foarte tare subiectul

    Răspunde
  16. Ideal ar fi SSD pentru sistem si HDD pentru date / protectia si siguranta datelor. SSD-ul daca pica … aleluia date si informatii / la HDD mai avem o sans, mica si costisitoare dar exista.

    Răspunde
  17. @Random Alien:

    ai perfecta dreptate

    Răspunde

Lasă un răspuns